Zabranjeni forum – Inkluzija (ni) je iluzija?

26.10. 2017. godine u 22 h, na programu TV Pink BH, u sklopu emisije Zabranjeni forum, diskutovalo se na temu Inkluzija (ni)je iluzija?

Kako je u najavi same emisije istakao voditelj Zabranjenog foruma – gospodin Aleksandar Hršum – iako je školska godina uveliko u toku, više stotina djece s poteškoćama, samo u Kantonu Sarajevo nemaju nastavne programe niti samu školu koju mogu pohađati. Djeca koja uče zajedno, uče da žive zajedno i imaju šansu da budu bolji odrasli ljudi. U BiH su te šanse manje od jedan posto, jer je upravo toliko djece sa teškoćama u razvoju uključeno u redovan sistem obrazovanja?! Kakvo je stanje „ mimo“ Sarajeva? Iako zakonski predviđeno i definisano, inkluzivno obrazovanje u BiH koje je prije svega namijenjeno djeci sa invaliditetom i intelektualnim teškoćama, teško se sprovodi u praksi. Znamo li uopšte šta je inkluzija?

Za sve one koji su propustili priliku pogledati emisiju live, informacija da cijelu emisiju možete pogledati na zvaničnom YouTube kanalu emisije Zabranjeni formu: Zabranjeni forum – Inkluzija (ni) je iluzija? (26.10.2017).

Zahvaljujemo TV Pink BH na prilici za gostovanje.

Savjet roditelja EDUS-a.

 

 

 

This entry was posted in Blog.

Vezani članci